Tisztelt Szülők!iskolaoszi.png


Kedves Nyolcadikos Diákok!

Iskolánkban közel harminc éve működik gimnáziumi oktatás. Ez idő alatt több százan érettségiztek nálunk, tanultak tovább tőlünk az ország egyetemein, főiskoláin, és lettek orvosok, jogászok, pedagógusok, elismert diplomás szakemberek. Büszkék vagyunk arra, hogy minden évben az érettségiző diákjaink 85-90 %-a az általa választott egyetemen, főiskolán tanulhat tovább.

 Gimnáziumunk valódi erejét mindig is a személyesség adta. Hiszen kis létszámú osztályainkban a lehető legnagyobb figyelemmel tudjuk segíteni diákjaink fejlődését, kitűzött céljaik elérését. Hisszük, hogy egy mai, modern gimnázium elsődleges feladata, hogy diákjai számára megadjon mindent ahhoz, hogy az ország legelismertebb egyetemein és főiskoláin tudják elérni kitűzött céljaikat.

Ezért képzésünk egyik alapelve, hogy már a kilencedik évfolyamtól kezdődően tehetséggondozást biztosítsunk az érettségi tantárgyakhoz, ezáltal felkészítsük diákjainkat a felsőfokú továbbtanuláshoz kötelező emelt szintű érettségire.  Másik alapelvünk, hogy az emelt óraszámban működő nyelvoktatásunkkal hozzásegítsük tanulóinkat legalább egy középfokú nyelvvizsga letételéhez. Nyelvi képzésünkben angol, német és orosz nyelv választható.

Gimnáziumi oktatásunk színvonalát szaktanáraink magas szintű tudása mellett a diákok számára rendszeresen biztosított hazai és külföldi természettudományos, humán és idegen nyelvi élményprogramok is erősítik. Évek óta folyamatos az együttműködésünk a Pécsi Tudományegyetemmel az idegennyelv- és a természettudományos oktatás területén. Oktatást segítő eszközeink megfelelnek a modern kor követelményeinek, hiszen gimnáziumi épületünk összes tanterme rendelkezik digitális táblával, internettel, számítástechnika termünk pedig modern eszközökkel felszerelt.

Nevelési elveink a krisztusi szeretet értékrendjén alapulnak. Mindent megteszünk azért, hogy ránk bízott diákjainkat minél jobban megismerjük, szüleikkel együttműködve arra törekszünk, hogy teljes személyiségük formálásával szilárd értékrendű felnőtté váljanak. Ezért is szervezünk számukra rendszeresen lelki napokat, iskolamiséket, kirándulásokat, színház- és hangverseny-látogatásokat, zarándok- és élménytáborokat, közösségi programokat.

Ha szeretnél egy olyan iskolában érettségizni, ahol garantált a magas színvonalú oktatás, a keresztény értékrend, a családias környezet és a változatos diákprogramok, akkor válassz minket, legyél te is tagja a Paksi Balogh Antal Katolikus Gimnázium közösségének!

Felvételi tájékoztató a 2021/2022. tanévre 9. évfolyamra (négy évfolyamos gimnázium)

 

logoiskola.png

Április 2021
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Szent Vér Báta

PAKSIPLEBANIA-removebg-preview.png