Óvodai beiratkozás

FELHÍVÁS ÓVODAI BEÍRATÁSRA

 

Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a 2020/2021-es nevelési évre vonatkozóan a Pécsi Egyházmegye által fenntartott Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium Kalkuttai Szent Teréz Tagóvodájába a gyermekeket a következő időszakban lehet beíratni:

2020. április 08-09.(szerda-csütörtök) 800 - 1300 óráig

A beiratkozás menete a 7/2020.(III.25.) EMMI határozat szerint, a koronavírus-járványra tekintettel elektronikusan vagy személyesen történik a következő módon:

2020. április 03-ig a szülő Szándéknyilatkozatot, és Jelentkezési lapot tölt ki, valamint szkennelve csatolja a szükséges dokumentumokat, majd eljuttatja a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Az óvodai beíratáshoz szükséges csatolandó dokumentumok:

  • a gyermek nevére kiállított személyi azonosító (amennyiben van),
  • születési anyakönyvi kivonat,
  • társadalombiztosítási kártya (TAJ),
  • lakcímet igazoló hatósági igazolvány,
  • a szülő nevére kiállított személyi azonosító,
  • lakcímet igazoló hatósági igazolvány.

Aki a személyes beíratást választja, annak szándéknyilatkozat megtétele után, a hatályos EMMI határozat szerint egyéni időpontot biztosítunk a Felhívásban szereplő beiratkozás napjára. (2020. április 08-09.)

Szándéknyilatkozatát megteheti e-mailben az alábbi címen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Az óvodai nevelési év 2020. szeptember 1. és 2021.augusztus 31. közötti időszak.

Az óvodába a 2020/2021-es nevelési évre a 2017. augusztus 31-ig született gyermekek beíratása kötelező, de felvehető az a gyermek is, aki a harmadik életévét a felvételtől számított fél éven belül betölti.

Az óvodai felvétel jelentkezés alapján történik.

A személyes beíratás helye:

Paksi Balogh Antal Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium ebédlője

7030 Paks Kossuth Lajos u. 13.

Parkolási lehetőség: 7030 Paks, Kossuth L. u. 6.

A felvételről az óvoda vezetője dönt, döntéséről 2020. április 20-ig határozatban értesíti a szülőket. A szülő, az óvodai felvételről hozott elsőfokú döntés ellen a közléstől számított 15 napon belül fellebbezhet. A fellebbezést az óvodavezetőnek nyújthatja be. A jogorvoslati eljárás szabályait a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet tartalmazza.

Az óvodába felvett gyermek csoportba való beosztásáról az óvoda vezetője dönt, a szülők és a nevelőtestület véleményének figyelembe vételével.

Pécs, 2020. március 30.