Tájékoztató az iskolai beíratásról

Tisztelt Szülők!

 Az EMMI, általános iskolai beiratkozást szabályozó, 7/2020.(III.25) számú rendeletében foglaltaknak megfelelően eljárva, a beiratkozás alábbi rendjéről tájékoztatom Önöket:

 1.) A rendelet értelmében a szülők szándéknyilatkozatot tesznek arról, hogy iskolánkba kívánják gyermeküket beíratni. Ezt a szándéknyilatkozatot megtehetik telefonon (75/311-852), e-mailben (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), vagy személyesen.

2.) Azoknak a szülőknek, akik nyilatkozatuk szerint hozzánk kívánják gyermeküket beíratni, e-mail-ben elküldjük a beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat. A beíratásra a rendelet szerint kétféle lehetőségük van:

  • Online, vagyis elektronikus formában. Tőlük, a jelentkezés dokumentumait, elektronikusan kérjük kitölteni és visszajuttatni számunkra a mai naptól, április 17-e, péntek 16:00 óráig. 
  • Azok a szülők, akik gyermeküket csak személyesen tudják beíratni, április 16-17-én, reggel 8 és 16 óra között tehetik meg. Számukra, a szándéknyilatkozat alapján, a beíratás két napjának valamelyikén, egy időpontot jelölünk meg, amikor az érvényben lévő egészségügyi szabályoknak mindenben megfelelve tudjuk a beíratást lebonyolítani. A személyes beiratkozást iskolánk ebédlőjének (Kossuth L. u. 13) udvarán lévő tornasátorban tarjuk. Ha a jelentkezési lapot nem tudják e-mailben fogadni, akkor a beiratkozás napján lesz lehetőségük a szükséges papírokat átvenni és kézzel kitölteni.

 A beiratkozás után, a gyermekek felvételéről április 27-ig születik döntés, melyről írásos határozatban értesítjük a szülőket.

Természetesen igyekszünk minden rendelkezésre álló segítséget megadni a beiratkozás zökkenőmentes lebonyolításához. Kérdéseikkel keressenek bátran minket, a 75/311-852-es telefonon, munkanapokon 8-12 óra között.

 Paks, 2020. március 30.

 

                                                                                                             Koósz Roland

                                                                                                            intézményvezető