Get Adobe Flash player
Címlap

Tanévnyitó szentmise szeptember 9., 10.30.

A nyári szünet végével, a 2018/2019-es tanévben is újra diákmise lesz Jézus Szíve templomban, vasárnaponként 10.30-tól.

Az első diákmise (szeptember 9.) keretében a Plébános úr (Atitiszi) megáldja a gyermekek iskolatáskáját.


Módosítás: (2018. szeptember 03. hétfő, 15:17)

 

Határtalanul! 2018

Az erdélyi só kitermelési és szállítási útvonalának kultúrtörténeti és természeti nevezetességeivel ismerkedtünk meg az Erdélyben töltött 4 nap alatt. A határ átlépése után Nagyszalontán tartottunk pihenőt,  megtekintettük az Arany emlékházat, megkoszorúztuk Arany János szobrát, rövid megemlékezés keretében felelevenítettük mindazt, amit Arany János életéről, munkásságáról az elmúlt években tanultunk.Tovább folytattuk utunkat Királyhágóra, majd Kolozsvár , Bánffyhunyad nevezetességeit tekintettük meg.Este elfoglaltuk szállásunkat Székelyszentléleken.

A második napon Csíksomlyóra látogattunk,megtekintettük  a kegytemplomot, fejet hajtottunk a Mária-szobor előtt és közösen zarándokoltunk el a Hármashalom- oltárhoz. Rövid pihenőt tartottunk a Madéfalvi veszedelem emlékművénél . Következő megállónk a Békás-szoros volt, majd sétát tettünk a Gyilkos-tónál is. Szállásunk felé utazva megálltunk Szejkefürdőn, ahol ünnepélyes keretek között megkoszorúztuk Orbán Balázs, a legnagyobb székely történész, író és etnográfus  sírját és emlékművét,  megcsodáltuk a székelykapukat.

Harmadik nap a helyi iskola tanulóival, tanáraival találkoztunk, jó hangulatú órákat töltöttünk együtt, amit egy barátságos focimeccsel zártunk.Szovátára utaztunk, körbejártuk a Medve-tavat,megcsodáltuk a sófalakat, majd a  parajdi sóbányába utaztunk tovább.Szállásunkra tartva megálltunk Farkaslakán, ahol megemlékeztünk Tamási Áron munkásságáról, elhelyeztük emlékművén a megemlékezés koszorúját.

Negyedik napon Fehéregyházára látogattunk,ahol felkerestük a segesvári csata emlékművét, közös szavalattal emlékeztünk a költőóriásra és elhelyeztük a megemlékezés koszorúját. Segesvár történelmi városnegyedét megcsodáltuk, felelevenítettük a szabadságharc kiemelkedő eseményeit, diákjaink pedig lelkesen felszaladtak a " diáklépcsőn"is. A hazafelé vezető hosszú úton újból és újból felelevenítettük a négy nap élményeit.

Képek a kirándulásról

Módosítás: (2018. november 08. csütörtök, 08:30)

 

Évzáró & ballagás 2018

További képek

(Köszönjük a képeket Székely Viktóriának)

Módosítás: (2018. június 20. szerda, 16:18)

 

Ballagás 2018.05.05

Képek a ballagásról

(Köszönjük a képeket Árki Bálintnak)

 

Tanévnyitó 2018

Képek a tanévnyitóról: https://photos.app.goo.gl/i3vTtikfpj3UkdoW8

Módosítás: (2018. szeptember 03. hétfő, 15:37)

 

Élményközpontú nyelvtanulás

Iskolánk 2018-ban bekapcsolódott az EFOP-3.2.14-17-2017-00002 számú "Élményközpontú nyelvtanulás módszertani és tartalmi kidolgozása és megvalósítása középiskolás tanulók nyelvtudásának fejlesztésére a Pécsi Tudományegyetemen" című pályázatba, melynek keretében tanórán kívüli, élményközpontú német nyelvi foglalkozásokat tartott Rohn Edina 4. éves matematika-német szakos hallgató.

Gimnáziumunk tanulócsoportja 9 főből állt a 9-10-11. évfolyamokról.

A kommunikációs készségek fejlesztését tűztük ki elsődleges célul az érettségi és a nyelvvizsgák témaköreit érintve.

Nagyon örülünk, hogy bekapcsolódhattunk a projektbe. Reméljük, következő tanévben is érkezik hozzánk német szakos hallgató.

 

Diáknap 2018

További képek a diáknapról...

Köszönjük a szervezést a 10.g osztálynak!

Módosítás: (2018. június 11. hétfő, 15:38)

 

Kísérletezz velünk! - A fizika mindenkié

Módosítás: (2018. május 08. kedd, 13:05)