Get Adobe Flash player
Címlap

Diákolimpia-torna

2018.január 11-én Szekszárdon került megrendezésre a Tolna megyei torna diákolimpia döntője. Iskolánk, fennállása alatt először vett részt ebben a sportágban a diákolimpia küzdelmeiben.
I. korcsoportos lányokkal neveztünk, akik egyébként a twirling sportágat űzik. Nagy meglepetést okoztak, hiszen csapatban megyei bajnokok lettek, és az egyéni összetett versenyben is szereztek 5 érmet.
A csapat tagjai: Fábián Lujza 2.b, Felgyői Flóra 2.b, Kollár Csenge Zsuzsanna 2.b, Kolonics Alexa 2.b, Schiefer Gréta 2.b, Weisz Kinga 3.a
Egyéni összetett verseny eredményei:  Megyei bajnok, aranyérmes: Weisz Kinga, Ezüstérem: Kolonics Alexa, Bronzérem: Felgyői Flóra, Kollár Csenge Zsuzsanna, Schiefer Gréta

Módosítás: (2018. január 24. szerda, 09:39)

 

Angol- német szépkiejtési verseny

November 15-én az idegennyelvi munkaközösség hagyományteremtő szándékkal, immár második alkalommal szépkiejtési háziversenyt rendezett az 5-12 évfolyamok számára. A diákok angol illetve német nyelven mondták el szabadon választott versenyműveiket. Előadásukat két, illetve három korcsoportban értékelte a zsűri.

Az angol nyelvi zsűri tagjai: Sersli Rózsa, Kovácsné Péger Györgyi, Tóthné Koch Zsuzsanna
A helyezettek:
Angol nyelv
I. korcsoport
1. hely: Molnár Zsófia  ( 6. g.)
2. hely: Jantner Donát  ( 5/B.)
3. hely: Baranyi Míra  ( 5/B. )
II. korcsoport
1. hely Földesi Dóra  ( 9. g.)
2. hely: Nágl Roland  ( 12. g.)
3. hely: Handa Erik  (9. g.)
Felkészítő tanárok: Kovácsné Péger Györgyi, Tóthné Koch Zsuzsanna, Sersli Rózsa

A német nyelvi zsűri tagjai: Fodor Gabriella, Mayerné Böndör Zsuzsanna, Jantnerné Ledneczki Erika, Sitkeiné Müller Erika, Skucziné Mány Katalin
Német nyelv
I. korcsoport
1. hely: Csizmadia Bence  ( 5/B.)
2. hely: Nagy Luca  ( 6. g.)
3. hely: Terebesi Bence  (5/A.)
II. korcsoport
1. hely: Rauf Sára  ( 7. g.)
2. hely: Nickl Zsófia ( 8. g.)
3. hely: Dari Jázmin  ( 7. g.)

III. korcsoport

1.hely: Kovács Előd ( 12.g.)

2.hely: Szalay Flóra ( 9.g.)

3. hely: Kovács Gilbert ( 11.g.)
Felkészítő tanárok: Jantnerné Ledneczki Erika, Mayerné Böndör Zsuzsanna, Skucziné Mány Katalin, Fodor Gabriella, Sitkeiné Müller Erika

A háziverseny fotóit készítette: Vertike Barna ( 10. g.), a képek elérhetők ide kattintva

Módosítás: (2017. november 22. szerda, 11:59)

 

Pályaorientáció

Iskolánk novemberben – az előző tanévekhez hasonlóan - pályaorientációs programok keretében támogatja a diákok pályaválasztását.

A témákat az előzetes igényfelmérés alapján határoztuk meg.

A nagygimnáziumi diákok tájékoztatást kapnak a felvételi eljárásról és a pontszámításról, a hiányszakmákról, a sikerszakmákról, a kulcskompetenciákról a munkaerőpiacon, a tájékozódási lehetőségekről. Megismerik az önéletrajzírás és a motivációs levél elkészítésének mesterfogásait. Elsőkézből kapnak információkat a munkahelyi felvételi elbeszélgetésről. Pályaorientációs kérdőívek és tesztek segítségével mélyíthetik önismeretüket. Felsőoktatási intézmények képviselői látogatnak el intézményünkbe, és nyújtanak részletes tájékoztatást.

Az alsóbb évfolyamok szakmatúrák, valamint szakemberekkel való személyes találkozás és beszélgetés keretében tekinthetnek be a munka világába.

Az iskola szervezésében két csoport – a 11-12. évfolyam, illetve a 8. évfolyam – látogatott el a „Jövőd záloga” pályaválasztási kiállításra, Szekszárdra.

Egykori diákjainkat is bevonjuk a programba: írásbeli, hang- vagy videóüzenetekben fogalmazzák meg tapasztalataikat pályaválasztásukról, tanulmányaikról, foglalkozásukról.

Programjainkkal a tudatosság és a széleskörű tájékozódás fontosságára szeretnénk felhívni diákjaink figyelmét.

 

Fodor Gabriella

 

 

Módosítás: (2017. november 13. hétfő, 12:18)

 

Családi nap 2017.09.30.

http://telepaks.hu/2017/10/02/a-kenyer-volt-a-fo-motivum-a-katolikus-iskola-csaladi-napjan/

Módosítás: (2017. október 04. szerda, 03:26)

 

GRUNDBIRKÓZÁS

Országos elődöntő 3. hely

Gratulálunk!

Módosítás: (2018. január 17. szerda, 11:28)

 

'56-os projektnap

Az ’56-os forradalomra való megemlékezés idén is projektnap, majd az áldozatok emlékére közös templomi gyertyagyújtás keretében zajlott.

A projektnapra minden osztály az ünnephez méltó egyenviseletet talált ki.

A program az ’50-es évek öltözködési szokásait megidéző divatbemutatóval kezdődött. Ezt követően az osztályok a történelmi eseményekhez kapcsolódó kreatív, ügyességi feladatokat teljesítettek. Papírmakettel ábrázolták október 23. egy mozzanatát, verseskötetet illusztráltak, célba dobtak, a forradalom legfőbb eseményeit állóképekkel jelenítettek meg, amelyekről fotódokumentációt készítettek. Kódolt szöveget értelmeztek, memóriafeladatot oldottak meg.

A projektnapokkal továbbra is az iskolai megemlékezések sorát szeretnénk színesíteni, a történelmi eseményeket a diákokhoz közelebb hozni.

Fodor Gabriella

További képek: ide kattintva

Módosítás: (2017. november 13. hétfő, 12:18)

 

XXI. Regélő Népmesemondó Verseny

2017.10.02-án a XXI. Regélő Népmesemondó Versenyen iskolánkat az alsó tagozatos korcsoportban Takács Emma 2.a, Rosta Gergő Péter 3.b és Vesza Zsombor 2.a osztályos tanulók képviselték. Vesza Zsombor arany, Takács Emma bronz minősítést, Rosta Gergő Péter különdíjat kapott. A felső tagozatos korcsoportban Jantner Lili 5.a osztályos tanuló különdíjat kapott.
Gratulálunk!

Módosítás: (2017. október 05. csütörtök, 06:38)

 

Balogh Antal példája bátorságra bíztat

Negyven éve, hogy iskolánk névadója Balogh Antal, 1977. július 13-án Gerjenben életét vesztette, amikor diákját mentette ki a Dunából. Az önmagát feláldozó atyára emlékeztek a Tolna megyei településen halálának negyvenedik évfordulóján.