„Mikor belépsz a kicsik otthonába,

Legyen orcádon Jézus nyájassága.

Szólítsd köréd a kisgyermekeket,

És simogasd meg fejecskéjüket.”

                                                           /Gárdonyi Géza)

Szeretettel köszöntünk mindenkit a Kalkuttai Szent Teréz Tagóvoda honlapján!

Honlapunkon szeretnénk az érdeklődőknek hasznos információkkal szolgálni óvodánk múltjáról, jelenéről, az óvodában folyó pedagógiai munkáról, a nevelési évvel kapcsolatos időszerű és fontos dolgokról.

Óvodánk, a Kalkuttai Szent Teréz Tagóvoda, 2019 szeptember 1óta működik, a Pécsi Egyházmegye fenntartásában, mint a Paksi Balogh Antal Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tagintézménye.

A négy csoport befogadására alkalmas óvoda Paks központjában található. A műemlékvédelem alatt álló patinás épület az elmúlt évben teljesen megújult, a régi stíluselemeket meghagyva, Paks jellegzetességeit kiemelve, modern belső terek várják a hozzánk csatlakozó gyermekeket.

Az óvoda felszereltsége kiváló, az eszközállomány segítségével minden irányú fejlesztés biztosított. A gondosan megtervezett udvar mozgásfejlesztő eszközei esztétikusak, fejlesztő hatásúak, melyek aktív mozgásra késztetik a gyermekeket.

A tornaterem is jól felszerelt, biztosított a mindennapi frissítő mozgás, a heti mozgásos foglalkozás.

Célunk, hogy minden kisgyermek megkapja a fejlődéséhez szükséges segítséget tehetségének feltárásához, hátrányának leküzdéséhez. Az óvodai fejlesztő munkát, logopédus és fejlesztőpedagógus segíti.

Pedagógiai programunkban hangsúlyos a keresztény nevelés, de mellette helyet kap a művészeti nevelés is. Támogatunk minden olyan pedagógiai módszert, illetve eszközt, mely a gyermekek személyiségformálását segíti.

A hitre neveléssel, keresztényi értékek közvetítésével értékes embereket szeretnénk nevelni, akik tudnak játszani, tanulni, egymást elfogadni, tisztelni és megbocsátani, s akik számára fontos a közösség, a hovatartozás.

Óvodánkban helyet találunk azon családok gyermekeinek, akik vallásos szellemben nevelik gyermekeiket, de nyitottak vagyunk azon családok számára is, akik még útkeresők, de tetszik az intézményben folyó szakmai munka, az óvoda katolikus szellemisége.

Vezérelvünk: a keresztény óvodapedagógus, mint a gyermekközösség vezetője, a belőle áradó szeretet által vonzza magához a gyermekeket.

Sok szeretettel várunk mindenkit óvodánkba!

A Kalkuttai Szent Teréz Tagóvoda közössége

Április 2021
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Szent Vér Báta

PAKSIPLEBANIA-removebg-preview.png