Get Adobe Flash player
Címlap

Katolikus óvoda - ismerkedős délután

Módosítás: (2019. február 25. hétfő, 10:10)

 

Két verskedvelő első osztályos diákunk a Ki mit tud?-on

 

Két 1. b. osztályos kislány, Feil Sarolta és Kollár Barka Mária vers szeretete már az iskolakezdés előtti családlátogatáson kiderült. Saci a nyáron tanult Kovács Barbara: Borzalmas dolog verssel, Barka saját maga által költött verseivel lepett meg bennünket. A tanévnyitó ünnepségen is büszkén álltak ki szavalatukkal.

Két tanulónk A XIV. Ki mit tud? Paks tehetségkutató versenyén 2018. november 17-én versmondás kategóriában bronz minősítést szerzett.

Feil Sarolta Kovács Barbara: A csacsi, Kollár Barka Osváth Erzsébet: Zsémbes Zsófi ébredése című versét adta elő.

Módosítás: (2018. november 27. kedd, 09:30)

 

Október 23.-i műsor

Módosítás: (2018. november 13. kedd, 14:26)

 

Tudják, hogyan segítsenek...

Iskolánk elsősegélynyújtó csapata - az Őrangyalok – szeptember 7-8-9-én vettek részt a Magyar Vöröskereszt által szervezett 47. Országos Elsősegélynyújtó versenyen.

A Miskolcon szervezett három napos rendezvényen, a szombati napon igen embert próbáló feladatok várták a résztvevő 290 versenyzőt. Az 5 fős csapatoknak a belváros különböző helyszínein megrendezett élethű baleseti helyszíneken kellett segítséget nyújtaniuk a bajbajutottaknak. A tömegre zuhant hőlégballontól kezdve, a forrázásokon és töréseken át legtöbb helyen életveszélyes sérüléseket kellett ellátniuk a versenyzőknek, nem egyszer pánikoló, fényképezgető járókelőktől nehezítve az ellátást. Mind a verseny megrendezésében, mind a háttérszervezésben és a baleseti imitációkban több száz önkéntes  és szakmabeli dolgozott, hogy tényleg az ország egyik legszínvonalasabb versenyét hozzák létre. Tolna megyét a középiskolai kategóriában iskolánkból Hanol Viktória, Hanuszka Vivien, Kuminka Loretta, Tóth Alexandra és Vass Réka képviselték igazi helytállással.

Módosítás: (2018. szeptember 22. szombat, 04:23)

 

Advent fényei 2018

További képek

Módosítás: (2018. december 14. péntek, 19:54)

 

Szépkiejtési háziverseny

November 20-án az idegennyelvi munkaközösség szépkiejtési háziversenyt rendezett  az 5-12 évfolyamok számára. A diákok angol illetve német nyelven mondták el szabadon választott versenyműveiket. Előadásukat két korcsoportban értékelte a zsűri.

 

Az angol nyelvi zsűri tagjai: Sersli Rózsa, Kovácsné Péger Györgyi, Tóthné Koch Zsuzsanna, Tóth Erika

Angol nyelv
I. korcsoport
1. hely: Riga Míra  ( 5/A.)
2. hely: Baranyi Míra  ( 6/B.)
3. hely: Takács Gyula Márk  ( 5/A. )


II. korcsoport
1. hely Fodor Fanni   ( 8. g.)
2. hely: Molnár Zsófia  ( 7. g.)
3. hely: Baranyi Barna  (8. g.)

 

Különdíj

Földesi Dóra (10.g.)

Tóth Klaudia (9.g)


Felkészítő tanárok: Kovácsné Péger Györgyi, Tóthné Koch Zsuzsanna, Sersli Rózsa, Tóth Erika

 

A német nyelvi zsűri tagjai: Fodor Gabriella, Mayerné Böndör Zsuzsanna, Jantnerné Ledneczki Erika,  Skucziné Mány Katalin


Német nyelv
I. korcsoport
1. hely: Handa Johanna  ( 5/A.)
2. hely: Csizmadia Bence  ( 6/B.)
3. hely: Csötönyi Nóra (5/A.)

Horváth Barbara (5/A.)

 

Különdíj

Terebesi Bence (6/A.)


II. korcsoport
1. hely: Rauf Sára  ( 8. g.)
2. hely: Weisz Veronika ( 8. g.)

Különdíj

Weisz Kitti/Pécz Liza/Gróf Elmira (7.g. csapat)


Felkészítő tanárok: Jantnerné Ledneczki Erika, Mayerné Böndör Zsuzsanna, Skucziné Mány Katalin, Fodor Gabriella, Sitkeiné Müller Erika

További képek a versenyről

 

Szentírásmondó verseny

A Katolikus Egyházban szeptember utolsó vasárnapja egy sajátos ünnep, a Szentírás vasárnapja.

Ezen a napon a templomokban kiemelt helyre teszik a Szentírást, a hívek közössége fokozott figyelemmel és tisztelettel fordul a Biblia felé.

A II. Vatikáni Zsinat dokumentumában, a Dei Verbum dogmatikus konstitúcióban olvashatjuk:

A szent könyvekben ugyanis a Mennyei Atya végtelen szeretettel siet fiai elé és beszélget velük; s akkora erő és hatékonyság van Isten igéjében, hogy az Egyháznak támasz és életerő, az Egyház gyermekei hitének erő, lelkének táplálék, lelki életének tiszta és el nem apadó forrása. Ezért a Szentírásról kiváltképp érvényes: "Isten szava eleven és átható" (Zsid 4,12), "hatalma van arra, hogy fölépítse művét, és megadja az összes szenttel közös örökséget" (ApCsel 20,32; vö. 1Tesz 2,13).

Az ünnep kapcsán a diákoknak Szentírás mondó háziversenyt szerveztünk, melyen az idei tanévben a zsoltárokat ismerhették meg mélyebben a gyerekek. Megható és felemelő élményt adott a hallgatóságnak a gyerekek kiállása, bátorsága, határozottsága és nem utolsósorban az átélés, ahogyan ezeket a szent írásokat kívülről, fejből előadták. Köszönjük még egyszer a szülők munkáját is, hogy segítették a gyerekeket a felkészülésben. Jutalmul oklevelet, imakönyvet és egy csokit kaptak a diákok.

A 3-4. osztályosok kategóriájában:

  1. helyezés: Takács Emma
  2. helyezés: Wolf Nóra
  3. helyezés . Weisz Kinga

 

Az 5-6. osztályosok között:

 

  1. helyezés: Kácsor Emília
  2. helyezés: Haaz Hanna
  3. helyezés. Wolf Barna

Különdíjban részesült: Hoang Minh Tuan

Résztvevők voltak még: Molnár Flóra, Kerekes Boglárka, Fábián Lujza, Felgyői Flóra, Molnár Ákos, Nagy Laura, Ficzi Virginia, Szilágyi Dorina, Barna Bence, Wallner Petra, Varga Péter, Gazdag Ákos, Schmitzberger Ákos, Nguyen Thien Minh, Prantner Gábor, Németh Csenge, Arnold Blanka, Csapó-Kun Réka

Felkészítő tanárok: Dudásné-Szentimrey Vén Krisztina, Hirth Judit, László Péter, Jantnerné Ledneczki Erika hittanárok voltak.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Hittan munkaközösség

 

 

Családi nap 2018.

További képek a családi napról...

http://www.telepaks.net/2018/10/01/programkavalkad-es-fozoverseny-a-katolikus-iskola-csaladi-napjan/

Módosítás: (2018. október 02. kedd, 09:57)